Waarom lid worden

Waarom zou je lid worden van uitvaartvereniging

Laat ik het omdraaien. Waarom zou je niet lid worden van een uitvaartvereniging? De uitvaartvereniging is dichtbij. Dichterbij kan niet. De bode of uitvaartverzorger komt uit de buurt, de dragers ook. In de meeste gevallen ken je elkaar en bij een verdrietig gebeuren als een overlijden heb je het liefst mensen om je heen die dichtbij je staan.

Betaalbaar

Een uitvaartvereniging is ook nog eens betaalbaar. Als lid van de vereniging betaal je contributie en bij overlijden wordt de ledenkorting verrekend met de kosten van de uitvaart. Heb je geen spaarpotje op de bank dan doe je er verstandig aan om naast het lidmaatschap van de vereniging een verzekering af te sluiten. Een polis die geld uitkeert bij overlijden is het meest logisch. Van die uitkering plus de ledenkorting kan de uitvaart dan worden betaald.

Een uitvaart die gedaan wordt door een uitvaartvereniging is een stuk goedkoper dan wanneer dit gedaan wordt door een commercieel bedrijf. De oorzaak is duidelijk. De uitvaartvereniging is een vrijwillige club en verdient niet op een uitvaart, of dat nu een begrafenis is of een crematie. Dat maakt niet uit.

Vrijwillig betekent in dit verband absoluut niet amateuristisch. De uitvaartverenigingen verzorgen al jaren, velen al meer dan 100 jaar, begrafenissen en crematies. Ze weten echt wel hoe het moet. En omdat de tijden veranderen, veranderen ook de verenigingen. Ze hebben zich in provinciaal en landelijk verband verenigd en volgen zo de ontwikkelingen in de uitvaartwereld op de voet.

Gedragscode

Eén van die dingen waarmee vele Friese uitvaartverenigingen op het ogenblik mee bezighouden is de gedragscode die voor kleine uitvaartverzorgers is ontwikkeld. Als we die code tegen het licht houden, dan kunnen we niet anders dan concluderen dat we trots mogen zijn op onze verenigingen. Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen en daar mee aan de slag gaan is een uitdaging.

Lid worden?

Een uitvaartvereniging bij je in de buurt vind je onder het ledenoverzicht . Of neem direct contact op, dan zorgen wij ervoor dat je boodschap op de juiste plek komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.