Overschrijven van Leden

Bent u lid van onze vereniging en wilt u graag elders anders lid worden worden dan is dat bijna altijd mogelijk. Door de Federatie van Uitvaartverenigingen Friesland zijn gedragsregels opgesteld die hierin voorzien en die door bijna alle aangesloten uitvaartverenigingen word onderschreven

De gedragslijn is in grote lijnen als volgt:
U moet een overschrijving aanvragen bij de Uitvaartvereniging"En Hij Stierf". Daarna volgt er de nodige correspondentie tussen de huidige vereniging en uw nieuwe vereniging, waarbij de nieuwe vereniging het verzoek om overschrijving zal accepteren zodra het overschrijvingsbedrag door de Uitvaartvereniging"En Hij Stierf" is overgemaakt.

Het kan zijn dat de nieuwe vereniging een hogere ledenkorting heeft dan Uitvaartvereniging"En Hij Stierf". In dat geval betekend dit dat u nog een aanvullend bedrag zal moeten inleggen om lid te worden bij de nieuwe vereniging.
Het kan ook zijn dat de nieuwe vereniging een lagere ledenkorting heeft dan Uitvaartvereniging"En Hij Stierf" dan word het over te maken bedrag aangepast aan de ledenkorting van de nieuwe vereniging en kan het nadelige gevolgen voor u hebben. Het nadeel is maar net hoe hoog de ledenkorting van uw nieuwe vereniging is.

Het klinkt allemaal best ingewikkeld en dat is ook wel. Het is daarom verstandig contact op te nemen via een brief of e.mail met onze ledenadministratie, want deze weet van de hoed en de rand.

Ledenadministratie

Overschrijvingsformulier